276A1058.jpg

MijnVerhaal

Mijn naam is Salomé, ik ben getrouwd met Kees en samen hebben we drie kinderen.

Ik werk parttime in het basisonderwijs, ben bezig met een opleiding op het gebied van hoogbegaafdheid en ik geniet van mijn werk.

In mijn vrije tijd geniet ik van creatief bezig zijn (in de breedste zin van het woord); schilderen en tekenen zijn favoriet, ik verwonder me daarbij graag over het 'kleine'. Vanuit deze passie is daarom ook deze website geboren.

In vriendenboekjes van de kinderen in mijn klassen staat altijd de vraag: “Wat wil je later worden?” Een vraag waar veel kinderen mee bezig zijn op die leeftijd. Ik wilde niet zomaar invullen ‘ik ben al wat ik wilde worden’, omdat ik geloof dat je altijd mag blijven dromen. Dus al jaren geef ik als antwoord op deze vraag dat ik graag een keer een kinderboek zou willen illustreren. Eind 2020 mocht ik voor het eerst een boekje illustreren geschreven door Ondine de Hullu (over omgangsregels met jonge honden), het was gaaf om aan dit project mee te werken! Door op de foto te klikken kom je op de website waar je deze kunt bestellen.

Een leuke bijkomstigheid is dat door de opbrengst van mijn kaarten (kans)arme kinderen mee profiteren: van elke verkochte kaart gaat er €0,25 naar een goed doel. Op dit moment is dat 'the Shelter Ministries' in Zuid-Afrika. Zij bieden veiligheid, levensbehoefte en kansen aan kansarme kinderen. Ik heb in  2019 bijvoorbeeld met dit geld een grote hoeveelheid knutselmateriaal gekocht en ben hiermee met de kinderen in het kindertehuis aldaar aan de slag gegaan. Ik geloof dat 'dingen maken' voor kinderen heel belangrijk is en ik vond het prachtig om te zien hoe de kinderen hiermee aan de slag gingen en wat dit voor hen betekende. Op dit moment maak ik plannen voor een nieuwe reis en nieuwe creatieve mogelijkheden daar, hopende dat dit zo snel mogelijk weer zal kunnen.

Leuk dat je op mijn site komt kijken en ik hoop dat je hier vindt wat je zoekt. Je kunt altijd contact met me opnemen (wanneer je een specifieke illustratievraag hebt, maar ook gewoon vanuit interesse!) via het contactformulier, ik hoor graag van je!

Lieve groet, Salomé

IMG_0222_edited.jpg
48554320207_1ffc0eaf83_o_edited.jpg